Stiliyle ilham veren 5 film karakteri

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba! Aslında tam tersi olması gerekirken pandemi boyunca neredeyse yoktum blogda. Fakat sınavlarımı da atlattıktan sonra artık bahanem kalmadı ve uzun süredir aklımda olan fikri sonunda yazıya döküyorum. Giyimiyle beğenimi kazanan farklı yaş grubu ve tarzda 5 kadın karakterden bahsedeceğim bugün. Ayrıca karakterlerine değindiğim filmlerin hepsi favori filmim, tavsiye ederim. Bu yazıda ikonikleşmiş Elle Woods tipi karakterlerden ziyade -ki çok severim- son yıllarda çekilmiş filmlerin akılda kalan stillerini seçmeye özen gösterdim. Aklıma gelmeyen veyahut yazıda yer vermediğim isimleri yorumlarda bekliyor olacağım.



      ➝Leslie Burke (Bridge to Terabithia)
Listeye son yıllarda çekilmiş filmleri seçmeyi planlarken Leslie Burke için bir istisna yapmamak olmaz diye düşündüm. Canlı desenler ve bir o kadar hareketli aksesuar seçimleriyle Leslie Burke orta okul tarzını çok iyi yansıtıyor. Onun günlük kıyafetlerini baskılı tişörtler, renkli kapri ve converse oluşturuken benim onda en sevdiğim detay ise rengarenk kollukları. Bu karışık ama kendi içinde uyumlu hali ve rozet seçimleriyle bir tarzı olduğunu kanıtlıyor Leslie.

Leslie Burke - creative, imaginative, compassionate INFP | Bridge ...Leslie Burke | Disney Wiki | Fandom
                               

➝Ruby Sparks
Ruby Sparks’ın tarzında öne çıkan ana unsur renk kullanımı. Doğadaki renkleri feminen çizgilerle birleştirip kırmızı saçlarıyla bu görünümü tamamlıyor. Günlük tarzında daha çok elbiselere yer verirken elbise rengi fark etmeksizin bunu neon bir çorapla kombinleyebiliyor mesela. Bu çiçeksi stil, kitaptan fırlayan Ruby Sparks’ın karakterini de çok iyi yansıtıyor. 

                             image.png

 Sophie (Magic in the Moonlight)
1920lerin Fransa’sında geçen filmde Emma Stone’un canlandırdığı genç medyum Sophie, dönemin ışıltılı stilini biraz sadeleştirerek kullanıyor. Daha çok zamanın ana akım yumuşak, hafif renk tonlarını seçen Sophie’nin kıyafetiyle uyumlu, bol çiçekli şapkaları ve saç aksesuarları dikkat çekiyor.
(Sophie’nin sade ve uyumlu stilinin yanı sıra 1920’lerin modasını anlamak için “Muhteşem Gatsby” filmine de bakılabilir.)

Fascination: L'allure di Emma Stone in Magic in the Moonlight ...
Magic in the Moonlight, 2014 | Emma Stone's Best Movie Roles ...
Film Critic Owen Gleiberman, Ex-Entertainment Weekly, Is Back on ...




 ➝Violet Gamart (The Bookshop)
2. Dünya Savaşı sonrası bir İngiliz kasabasında geçen filmde Violet karakteri tüm ihtişamıyla kendini gösteriyor. Violet’in sofistike kıyafet seçimleri maddi gücün zarafetle birleşimi adeta. Emily Mortimmer’in canlandırdığı karakter, kendini sevdirmeyen bir kibre sahip olsa da tarzıyla hep hatırda kalıyor. Ayrıca oyuncunun yine aynı yıl canlandırdığı Adora Crellin (Sharp Objects) karakteri de oldukça benzer bir tarza ve karaktere sahip.

The Bookshop (2017)

Artículo de ópinión de Ramón de España sobre La librería de CoixetLa librería (The bookshop), un hogar que defender | atmosferacineBild zu Patricia Clarkson - Der Buchladen der Florence Green ...




                                                                     Susan (Stargirl)
Stargirl lakaplı Susan, tam da ismi gibi ışıl ışıl bir kız. Kıyafetlerine genelde yaratıcı dokunuşlar ekleyip parıltılı ve canlı seçimler yapmayı seviyor. Bu noktada karakterimizin henüz liseye gittiğini ve avangard olmaktan da uzak olduğunu belirtmeliyim. Stargirl’ü yıldız yapan şey farklı karakteri, sesi ve renkli tarzı adeta.
(Filmden bir müzik önerisi: Today and Tomorrow –Grace Vanderwaal)

 
Disney+ Releases First Official Trailer For Stargirl Movie | Takes ...         


Yorumlar

Popüler Yayınlar